MES Quality Tools

Mjukvaruverktyg från Model Engineering Solutions (MES) tillhandahåller skydd och kvalitetssäkring i alla faser av modellbaserad mjukvaruutveckling. Från kravbaserad testning, riktlinjekontroller och komplexitetsmätning till kvalitetsövervakning, betonar alla MES Quality Tools vikten av automatisering och sömlös dokumentation för att säkerställa spårbarhet, tidseffektivitet, hög kvalitet och säkerhet för din programvara. 

MES Quality Tools förenklar efterlevnaden av säkerhets- och kvalitetsstandarder som ISO 26262 och ASPICE, och är lämpliga för användning i kvalitetssäkring av automationsteknik inom fordonstekniska inbyggda system och maskinteknik. 

MES Model Examiner® (MXAM)

Enkel Kontroll av Modelleringsriktlinjer

Model Examiner (MXAM) är ditt första val för en omfattande statisk modellanalys. MXAM erbjuder ett enkelt sätt att kontrollera modelleringsriktlinjer, analysera modellstruktur och utvärdering av modellmått, allt i ett enda verktyg. Omfattande användarvägledning genom analysresultat samt reparations- och förbättringsprocessen säkerställer effektivt ISO 26262-standarden för dina mjukvarumodeller. 

Säkerställa ISO 26262-efterlevnad

MES Model Examiner® är certifierad av TÜV SÜD som ett T2 Offline Supportverktyg för användning i säkerhetsrelevant mjukvaruutveckling i enlighet med ISO 26262, IEC 61508 och ISO 25119. MES Model Examiner® analyserar mjukvarumodeller för efterlevnad av riktlinjer och vägleder användaren genom reparations- och förbättringsprocessen. 

MXAM Functional Safety Solution

MXAM – Functional Safety Solution (MXAM) är avgörande för utvecklare av säkerhetskritisk, ISO 26262-kompatibel mjukvara, eftersom den hjälper till att uppfylla nyckelkriterier för ISO 26262-efterlevnad på modellnivå. Som en integrerad lösning för en omfattande statisk modellanalys, paketerar den alla riktlinjer för att få dina modeller att överensstämma med internationella standarder tillsammans med modellmått för djupgående struktur- och komplexitetsanalys av dina modeller. MXAM inkluderar kontroller för ett kraftfullt dataflöde och kontrollflödesanalys med fokus på stark datatypning, lämplig skalning och dataintervall, korrekt initiering av variabler och gränssnittskompatibilitet, samt kontroller för förbättrad testbarhet. Med MXAM är du perfekt rustad för att utveckla säkerhetsrelevant programvara i enlighet med ISO 26262. 

MES M-XRAY® (MXRAY)

Bedömning av Modellarkitektur och Modellkomplexitet

MES M-XRAY® är ett verktyg för struktur- och komplexitetsanalys av Simulink®-, Stateflow®-, Embedded Coder® och TargetLink®-modeller, med hjälp av beprövade metoder för att beräkna och utvärdera modellmått. MES M-XRAY® modellanalys levererar alla mätvärden du behöver för att realistiskt utvärdera arkitekturen, komplexiteten och storleken på dina modeller. Genom att identifiera problematiska modellsektioner ger MES M-XRAY® unikt verktygsstöd för modellomstruktureringsprocessen.

 Dessutom stödjer, rimliga och reproducerbara siffror för övergripande modellstorlek, resursallokering för modellutveckling, testning och granskning. Dessa siffror säkerställer ytterligare jämförbarhet mellan modellversioner och varianter. MES M-XRAY® analyserar modellarkitektur och utvärderar modellkomplexitet, vilket ger dig fullständig insyn i din modell.  reasonable and reproducible figures for overall model size support resource allocation for model development, testing, and review. These figures further ensure comparability between model versions and variations. MES M-XRAY® analyzes model architecture and evaluates model complexity, giving you complete transparency into your model

MES Test Manager® (MTest)

Tillförlitlig Modelltesthantering

MES Test Manager® (MTest) är ett ramverk för modelltesthantering som stöder ISO 26262-kompatibel, kravbaserad enhetstestning av Simulink®, Embedded Coder® och TargetLink®-modeller. Verktyget stöder MIL, SIL, PIL, back-to-back och regressionstestning, och testfallsdefinitionsmetoder med hjälp av mätdata, Excel®, CTE/TESTONA, Simulink® Signal Builder och MTCD (ett testspecifikationsspråk för modelltestning utvecklat av MES). En semi-formell syntax (MARS) stöder den entydiga specifikationen av testbara krav. MARS möjliggör automatisk generering av logiska testfall och testfallsvarianter. MES Test Manager® stöder och automatiserar alla komponenter i testning för att säkerställa effektiv modul- och systemtestning av dina modeller. 

MES Quality Commander® (MQC)

Kvalitetsövervakning av Mjukvaruprodukter

MES Quality Commander® fångar all nyckeldata som är relevant för produktkvalitet under hela din mjukvarulivscykel. Som ett dynamiskt lednings- och kontrollverktyg för användning i kvalitativ mjukvaruutveckling ger det dig en objektiv grund för beslutsfattande och tillförlitlig riskkontroll. MES Quality Commander® utvärderar kvaliteten och livskraften för din mjukvaruprodukt på basis av alla relevanta utvecklingsartefakter och motsvarande status- och prestandamått. MES Quality Commander® samlar automatiskt in, normaliserar och konsoliderar all data som är relevant för programvarans kvalitet. 

MES Model & Refactor® (MoRe)

MES Model & Refactor® (MoRe) är ett produktivitetsverktyg för modellering med MATLAB Simulink®. Den integreras i MATLAB Simulink®-kontextmenyn och kan användas med alla Simulink-versioner från R2009b och uppåt. MoRe:s funktioner stödjer användare under modelleringsprocessen och avlastar dem från vanliga, tidskrävande och monotona arbetsmoment. Som ett resultat av dessa förbättrade redigeringsmöjligheter i Simulink® är modelleringsprocessen förenklad, mindre felbenägen och snabbare. I synnerhet blir det avsevärt enklare för användaren att förbättra modellstrukturen vid omstrukturering. MES Model & Refactor® stödjer användare i modellering med MATLAB Simulink® genom att förenkla och accelerera modellredigering och befria dem från monotona arbetsmoment. Att omstrukturera en modell för att förbättra dess läsbarhet förenklas också effektivt. 

Relaterat Innehåll